nordistrixa

Direktlänk till inlägg 21 september 2015

Välkommen hem!

Av Szimone Robertssson - 21 september 2015 23:50

Hej! Jag har valt att starta den här bloggen i samband med ankomsten av min lilla häst. Främst för att det är viktigt att kunna kika tillbaka och se vad som gjorts och vad som hänt. Och för att det är kul att skriva av sig om sina framsteg. Följ oss gärna!

Igår kom hon alltså hem och vi startade ett första kapitel av vår resa tillsammans. Ett litet sto vid namn Trixa ramlade ur transporten. Bokstavligt talat ramlade eftersom hon lyckats slå runt i släpet. Men ingen skada skedd, hon gå ut i hagen och promenera av sig sina ömma muskler. Trixa är fem år och är en nordsvensk brukshäst. Trevlig liten dam med fötterna stabilt på marken!

Lagom kul att öppna släpet och mötas av detta.


Under dessa två dagar har vi hunnit med en hel del. Igår var jag ute och promenerade henne en sväng efter att hon blivit ihopsläppt med dom andra. Sedan provade vi att springa lite på ridbanan (som är skittråkig när man kan vara ute på vägarna och ösa) för att se så hon inte var halt. Hoppade lite bredvid henne, tror att jag kommer börja sitta på henne så fort jag får en sadel som passar eftersom hon är lika intresserad av att vara rädd som jag är av börsmarknaden. Dvs nada.


Trixa visar upp sig i hagen.

Idag har vi promenerat och träffat en skogsmaskin, inte läskigt. Sen kom en cyklist, den var väldigt skum och hon fräste en extra gång efter att den passerat utifall att cyklisten skulle våga sig på att vända om. Kanske får träna henne till krigshäst? Efter det kom jag på att det var varmt att promenera pigg unghäst i fleecejacka och lånade därför hennes rygg som väska. Flaxande tröja med nycklar och godis i? Nemas problemas, Trixa har koll på läget! Vi gick tillbaka till stallet efter ett kort klätterpass och ställde upp oss för hovslagaren. Precis som jag noterade när jag träffade henne så hade hon white line disease; lamellrandsröta på svenska. Som tur är har jag bra koll på hovar och såg till att detta gröptes ur så jag kan tvätta och hålla rent och så får vi hålla tummarna för att såptvätt och virkon gör susen! Hon stod snällt under nästan hela verkningen och tack vare snäll hovslagare fick jag en gammal rasp = jag kan underhålla hennes fötter själv. Är glad att jag haft turen att ha världens bästa hovslagare Andreas i så många år, han har mycket tålmodigt gått igenom hur man håller en hästhov aktiv och balanserad och lika många gånger har han hjälpt till med förslag på behandlingar vid röta. Därför får vi förhoppningsvis ordning på det här snabbt och effektivt! 


12002117_10205256282990138_3200461895922396229_n


Sen provade vi att stå i boxen med bett i munnen. Det var egentligen bara irriterande för att jag tog ut hennes hönät, utöver det tyckte hon det var ganska ok. Provade att ta i bettringarna, böja huvudet åt det hållet jag tog i, backa och sånt kul gick också kanonbra vilket gör att jag dom kommande dagarna kommer promenera henne i träns och tyglar för att lära henne svänga och stanna med tygeltag. Bra träning tills den beställda sadeln dyker upp och vi kan börja rida, vilket kommer bli i slutet av denna veckan redan. Hon är så lugn med allt och tycker mest jag är jobbig som plågar henne med påsar och flaxande/prassliga föremål. Hon har inte tid att bli skrämd och tycker jag är tråkig som inte låter henne jobba mer. 


12006302_10205259042059113_7078677998629462979_n

Såhär farligt är det med balplast på ryggen. Vevade runt med den, stampade på den, drog den runt hennes ben och huvud och hon ruskade mest på sig och fortsatte äta. Inte mycket att dividera om med andra ord. Nu på kvällen kom Johanna, vår fantastiska veterinär ut och kikade på ett ödem hon fått efter en tråkigt placerad spark på bogen. Sen stack vi henne i halsen för att se till att hon får sitt vaccin och jag är inte ens säker på att hon märkte det för hon stod och sov med huvudet i min famn. Så mysigt att äntligen ha en häst som tycker om att pussas och mysa, tror att puss blir första tricket vi befäster! Nu står hon och sover i nyspånad box. Imorgon eftermiddag ska vi på promenad igen och klättra lite mer i backar. Bra träning för både häst och matte. Jag ska gå och sova jag med, är helt slut.

Hoppas ni hakar på bloggen och följer oss framöver! Ni får ha lite tålamod med designen så länge, ska ta med min kamera och fota lite så fort jag hinner. 

 
 
Miaannorlunda

Miaannorlunda

22 september 2015 02:16

Hej! Jag heter Mia och är en 44-årig två barns mamma och fru. Vi bor på landet på en gård. Min blogg handlar om familjen, ridning, våra hundar, promenader, hästar, stickning, smycke, göra handverk, scrapbooking och min vardag m.m

Här i denna blogg ska jag berätta om min vardag om mina svårigheter med diganoser m.m Vad jag gör på fritiden m.m Den ska också handar om min familj m.m



/ E-mail: mia2@home.se




Jag skulle beskriva mig själv som pratsam, kreativ, rastlös och med en humor som få förstår sig på. Jag älskar att uttrycka mig kreativt, såsom måla fota, sjunga och skriva. Annars tycker jag om att lyssna på musik, hänga med sköna människor, plöja mig igenom tv-serier, dricka kaffe, äta sötsaker och en massa annat.
Här på bloggen skriver jag om in vardag och om psykisk ohälsa, och jag gör mitt bästa för att peppa, hjälpa och inspirera andra. Jag hoppas du finner detta intressant och fortsätter läsa.

Kontakt: mia2@home.se

http://miaannorlunda.bloggplatsen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Annonym

23 september 2015 20:32

Det har hande på Ljungby Ridklubb i Sickinge i helgen som var!



Helgens ponny tavlingar i Sickinge sluta i rena sabotage och fylleri på Ljungby Ridklubbens ridanlggningen o.sv m.m



Dessa barn var i 14 - 15 årsåldern men det fanns aven vuxna som betedde sig illa. Vissa av föraldrarna hade tagit sig alkohol och blev onyktra under kvallen.



Det ar valdigt beklagligt. Det brister i föraldra ansvaret riktigt ordentligt



Dar till kom det fram att föraldrar druckit sig onyktra.



Det har hant en gång till och det var ponny SM 2009.



Sabotaget r nu polisanmalt. Då anlaggningen ligger en bit utanför stan ar man övertygad om att det ar tavlingsdeltagare alternativt syskon till tavlingsdeltagare som ligger bakom.




HOPPTAVLING SLUTADE I SABOTAGE OCH FYLLERI!En saboterad tavlingsbana! Stökigt på hopptavlingen! Sabotage mot arrangörerna och föraldrar som var onyktra! Barn som saboterade och föraldrar som var onyktr

 
Ingen bild

Annonym

23 september 2015 23:22

Svineri på ponnytävlingarna i Ljungby
21 september 2015
Sverige De nationella hoppningarna för ponny hos Ljungby Ridklubb är bland landets mest populära. Den gångna helgen förstördes stämningen av onyktra föräldrar och barn som saboterade både bana och anläggning.


- På lördagskvällen erbjöd vi möjligheten att beställa pizza för leverans till tävlingsplatsen. Vi hade också öppet serveringen för dem som ville äta sin beställda pizza där. Tyvärr fanns det föräldrar som inte bara åt utan även drack en del. Några blev onyktra och förstörde stämningen, berättar tävlingsledare Mali Larsson.

Det var inte bara ett antal vuxna som inte kunde sköta sig. Det fanns även barn som stökade och saboterade under lördagskvällen. Mali berättar att det fanns ungdomar som körde med elcyklar mellan hindren inne i ridhuset. Banan till den första söndagsklassen saboterades med flyttade hinder som ändrade avstånd och hindernummer som byttes ut.

- Det var ändå inte det värsta. Vi fick larm om att ett omklädningsrum stod under vatten och trodde att någon ledning gått sönder. Det hade det inte. Det var avlopp i både handfat och duschar som täppts till med toalettpapper och sedan var vattnet påsatt och det var nog tio centimetert djupt vatten på golvet, säger Ninni Svensson som också var tävlingsledare.

- Inte nog med detta. Det hade även varit bråkigt vid uppstallningen och det hade kissast i serveringen. På söndagsmorgonen undrade vi varför vi arrangerar tävlingar, säger Mali Larsson som betonar att det handlade om en liten klick och att de allra flesta alltid uppträder korrekt.

- Det fanns föräldrar som kom till oss och tyckte att vi kunde avbryta tävlingen och ställa in söndagsklasserna. Men trots svineriet är det ändå det stora flertalet som sköter sig. Då ska inte ett fåtal förstöra för dem så därför fortsatte vi men allt sabotage är polisanmält och vi kommer även att skicka rapport till Ridsportförbundet, säger Ninni.

Eftersom tävlingsplatsen ligger ganska långt från stadskärnan är båda tävlingsledarna övertygade om att det är tävlingsdeltagare som är ansvariga för svineriet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Szimone Robertssson - 19 oktober 2015 19:08


Vilken dag... Först höll vi på att ta livet av den stackars hovslagaren. Trixa hade nämligen inte alls tid att stå still med sina fötter och kastade (bokstavligt talat) iväg stackars Hovslagaren genom hela gången. Men hon fick äntligen på sig skor oc...

Av Szimone Robertssson - 4 oktober 2015 19:31

Så duktig liten häst jag har. Bortsett från hennes mycket söta och omtänksamma försök att busa med mig i hagen (hon verkar inte helt med på att matte är typ 10% av hennes kroppsvikt och inte alls en häst...) så stod hon så otroligt lugnt och snällt i...

Av Szimone Robertssson - 29 september 2015 16:22

  I lördags var vi duktiga brudar i stallet och satte stolp runt ridbanan. Så nu kan man vara där och rasta hästarna fast man inte håller dom i något, extremt smidigt. Fick låna söta Etan som springkompis också så min toka till häst kunde förstå...

Av Szimone Robertssson - 27 september 2015 01:05

Inte hunnit skriva något om de senare dagarna men i torsdags var vi iallafall ute på ridtur med Gnejs igen. Gnejs hade med sin medryttare denna gången så vi promenerade ner till deras stall, hoppade upp där (som vanligt sa hon ingenting om uppsittnin...

Av Szimone Robertssson - 23 september 2015 22:47

  Hej! Vad gör du mamma? I området där min häst står installad finns en FB grupp där folk efterlyser folk att rida med. Mysigt eftersom det finns så mycket folk, man behöver inte rida ensam. Idag efterlös Gnejs och hans ägare ridsällskap, Gne...

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards